9 Ocak 2020 Perşembe

KADIN, ÇOCUK, HAYVAN




Yüzlerce kadın cinayeti ve ihtimali güçlünün güçsüze kudret denemesi olamaz sadece. Durum böyle olsaydı aynı ekonomik verilerin izlediği seyir gibi bir aşağı bir yukarı ya da düz bir zemin üzerinde olması gerekirdi grafiklerin. Ancak uzun bir süredir yukarı doğru seyredir olması bunun tesadüfi bir durum olmadığını gözler önüne seriyor. Kadınların bilimle uğraşmaması gereken düşüncelerin üzerinden asırlar geçmesine rağmen,kadının ikinci şahsiyet olduğunu yerleştirilen bir düşüncenin vücut bulması halidir.  Korkarım azalmaya da niyeti yok. O kadar kökleri derine inmiş ki ağacın sökmek için çok kararlı olmak gerekir.
 Sokaklar, çalışan çocukları okula döndürmek isteyen gönüllü görevlilerle dolu demek isterdim. Ancak böyle bir şey yok. Çocukların yaşama bu kadar erken yaşta sarılmak zorunda kalması oların suçu değildir sanırım. Doğduğun ev senin nasıl bir kadere sahip olabileceğin hakkında büyük ipuçları verse de sözde tüm çocukların aynı eğitim haklarına sahip olduğunu savunmak için bayağı acemi bir avukat tutulmuş olması gerekmez mi ?
 Sayfalarca acı ve yalızlık dolu çığlık doldurabilirsiniz onların sesleriyle. Sesleriyle diyorum konuşabilselerdi eğer ya da dava açma hakları olsaydı sanırım mahkemelerde birinciliği kimseye vermezlerdi herhalde. Sokaklarda başıboş gezen onca hayvana rağmen hala sıcak pet shoplardan hayvan sahibi olmaya çalışan onca insan çok mantıklı gelmiyor.
Hayatın vitrini  size güzel vaatler sunuyor. Öyle ki o vitrine bakarken vicdan sahibi olunması gerekmiyor çoğu zaman. Vitrin göz önünde ve seçmesi gereken sizsiniz. Ne olacağını seçemiyorsun çoğu zaman. Eğer öyle bir seçme hakkın olsaydı kadın olmak, Çocuk olmak, Hayvan olmak için seçim şansınızı kullanmazdınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder