21 Kasım 2013 Perşembe

Ayrılık Antlaşması


 Yeni yapılan düzenlemelere göre, ayrılmak isteyen çiftler, hakim ve savcılar tarafından, sosyolog ve psikologlara yönlendirilecekmiş.  Bu sistem sayesinde, deneme sahalarında bile, 450 çiftin, 75 i boşanmaktan vazgeçmiş. Bu rakam, boşanmalarda, çocukların psikolojileri de göz önünde bulundurulursa, sevindirici bir gelişme. Çünkü halen, Türkiye’de, bazı verilere göre, her yıl  120.000 çift boşanıyor.

 Boşanma, maddi sıkıntılar kadar, manevi eksiklik hislerinden de kaynaklanıyor. Yaşanılan düğün öncesi peri masalı, düğünden sonra maskeleri düşürüveriyor. Bu, en çok kadını tahrip eden, bir tutum olarak karşımıza çıkıyor. Belki, burada biraz feminen,  bir bakış açısı yakalamış olabilirsiniz. Ancak, kendimi tenzi ederim ki gerçekler hiç de öyle değil. Kadın, doğası gereği, erkekten, daha romantik olabilir. Ancak, flört döneminde, traşsız ve parfümsüz karşılaşmadığınız biri ile, aynı şekilde saçı yapılı olmayan ve makyajsız bir kadınla, sabah aynı yatakta uyanmadığınız biri ile  , aynı evde olmak özellikle,  kısa süreli evlilik öncesi ilişkileri olan çiftler için, hiç de hoş bir sürpriz olmuyor. Tabi, boşanma sebeplerinde, dayak ve şiddeti, unutmamak lazım. Gerçi, çoğu tehdit nedeni ile boşanma safhasına bile gelemiyor, orası ayrı mesele.

 Bence, boşanmak, evliliklerin sağlıklı yapılmadığının, bir kanıtı gibi. Aslında fotoğraf belli iken, ortam ve şartlar nedeniyle, görüntü farklı renkler içerebiliyor. Ancak National Geographıc’ in ekim sayısında bir fotoğraf var ki bunun kanıtı gibi. 65-70 yaşlarında bir adam yanında 17 yaşında bir kız ,damat ve gelin, kızım bu resmi gördüğünde şöyle dedi.

 -Kral ve prenses.

Bazı şeyler öyle açık ki aslında.  Ama görmek istemiyoruz. Aynı bu fotoğrafın asla olmaması gerektiğini bildiğimiz gibi.



20.11.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder